מעניין
בדיקה: מה היה החורף הכי קשה בישראל, וכמה משקעים ירדו בו?
ישראל ידעה חורפים קשים לאורך ההיסטוריה, שבהם כמויות הגשם חרגו מהרגיל והשפיעו על החיים במדינה. האם החורף הקשה בשנה שעברה היה חריג?
- יצחק איתן
- פורסם כ"ז טבת התשפ"ה

החורפים בישראל יכולים להיות בלתי צפויים, ולעיתים קיצוניים. אחד הזכורים ביותר כגשום במיוחד הוא חורף 1992. באותה שנה נמדדו כמויות גשם יוצאות דופן של מעל 1,000 מ"מ בצפון הארץ, בעוד אזור המרכז והדרום חוו שיטפונות חסרי תקדים. ערים כמו תל אביב וחיפה הוצפו, ואפילו המפלס של ים המלח, שסובל מאידוי גבוה, עלה באופן משמעותי.
חורף נוסף שזכור היטב הוא זה של 2013, שבמהלכו פקדה סופת שלגים היסטורית את ירושלים ואזורים גבוהים אחרים בארץ. ירושלים כוסתה בשכבת שלג עבה, ומדידות הגשם באותה עונה הצביעו על ממוצעים גבוהים במיוחד של מעל 900 מ"מ במקומות מסוימים.
החורף הקשה בשנה שעברה, שכלל שלושה שבועות של גשם רצוף, אינו נחשב לקיצוני במיוחד. כמות הגשם הממוצעת הייתה קרובה לממוצע הרב-שנתי, עם מספר ימי גשם מצומצמים. למרות זאת, היו אירועים בולטים של מזג אוויר סוער, כמו סופות רעמים וברקים באזורים שונים. באזור הגליל המערבי נמדדו כ-120 מ"מ גשם תוך פחות מיממה.
שיאי הגשם לאורך השנים מדגישים את האתגרים שמזג האוויר מציב. בעוד שהחורפים הקשים הביאו עמם כמות מים מבורכת למאגרי המדינה, הם גם יצרו בעיות כמו הצפות, שיטפונות ונזק לתשתיות. ההיערכות לחורפים כאלה משתפרת משנה לשנה, עם השקעות בתשתיות לניקוז ושיפור מערכות התרעה.
ככל שהשינויים האקלימיים נמשכים, ייתכן שישראל תחווה אירועי חורף חריגים נוספים בעתיד. האם השנה הקרובה תהיה חורף גשום במיוחד או דווקא מתון? נכון לעכשיו, כמות הגשם שירדה נמוכה מהרגיל לעונה, אף על פי שאנחנו נמצאים בסוף ינואר.
הפיצו את עלון הידברות והיכנסו להגרלות על דלקן לשנה, נופש זוגי
ומתנות נוספות >>