בריאות ותזונה

אוכלים גבינה באופן קבוע? זה מה שלא אמור לקרות לכם בשינה

מחקר חדש קובע שצריכת גבינה מפחיתה את הסיכון להתפתחות דום נשימה בשינה. מה עוד קובע צוות המחקר הסיני?

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

מחקר חדש מעלה כי צריכת גבינה באופן קבוע עשויה להפחית באופן משמעותי את הסיכון להתפתחות דום נשימה בשינה. על פי הנתונים שנאספו מ-400 אלף משתתפים בבריטניה, נמצא כי אנשים שאוכלים גבינה באופן תדיר נמצאים בסיכון נמוך ב-28% לפתח את ההפרעה, אשר מאפייניה כוללים נחירות חמורות והפסקות נשימה חוזרות במהלך השינה.

הממצאים, שפורסמו בכתב העת המדעי Sleep Medicine, מצביעים על כך שצריכת גבינה עשויה לשמש כגורם מגן נגד דום נשימה בשינה. זאת בניגוד להמלצות קודמות שהזהירו מפני צריכת מוצרי חלב לפני השינה בשל החשש שהם מעודדים ייצור ריר וחסימת דרכי האוויר. החוקרים מדגישים שהקשר בין גבינה לשיפור איכות השינה עשוי להיות קריטי במאבק בהפרעה זו, המשפיעה על קרוב למיליארד אנשים ברחבי העולם.

צוות המחקר, מאוניברסיטת צ'נגדו בסין, ציין כי גבינה עשויה להעלות את רמות הטסטוסטרון ולהפחית לחץ דם, שני גורמים שעשויים לתרום להפחתת הסיכון לדום נשימה בשינה. ההשפעות הבריאותיות של ההפרעה כוללות סיכון מוגבר למחלות לב ושבץ, מה שהופך את הממצאים לחשובים במיוחד.

ד"ר יוהאנס מלאקו מאוניברסיטת פלינדרס הדגיש כי הממצאים מצביעים על חשיבות איכות התזונה בניהול סיכוני בריאות. "דום נשימה בשינה היא הפרעה שאינה מאובחנת מספיק, אך יכולה להוביל לתוצאות חמורות. שינויים קטנים בתזונה עשויים לסייע במניעת ההשלכות הקשות של ההפרעה", אמר.

דום נשימה בשינה נגרם כאשר דפנות הגרון מצטמצמות או נסגרות במהלך השינה, מה שמוביל להפסקות נשימה והתעוררויות תכופות. אף שלא כל מי שנוחר סובל מההפרעה, שתי התופעות קשורות לעיתים קרובות. החוקרים מקווים כי הממצאים החדשים יובילו להבנה טובה יותר של הגורמים לדום נשימה בשינה ויעודדו טיפול מותאם אישית למניעת הסיכון.

סדרת המתח "איכא בשוקא" פתוחה לצפייה חופשית! צפו עכשיו >>

תגיות:גבינהבריאות

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה