בריאות ותזונה
לא ישנים בשעות קבועות? זה מה שעלול לקרות לכם
מחקר פורץ דרך מצביע על קשר בין שינה סדירה לבריאות הלב. חוסר סדירות בזמני השינה והקימה פוגע באיזון הביולוגי של הגוף ומשפיע לרעה על הבריאות
- יצחק איתן
- פורסם א' כסלו התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
מחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Epidemiology & Community Health חושף נתון מטריד: חוסר עקביות בזמני שינה וקימה עלול להוביל לעלייה משמעותית בסיכון למחלות לב וכלי דם, גם כאשר משך השינה הכולל תקין. המחקר, הראשון מסוגו, בדק את השפעת השילוב בין משך השינה לסדירותה, והראה כי אנשים שאינם מקפידים על זמני שינה אחידים, חשופים יותר להתקפי לב, שבץ ואי-ספיקת לב.
חוסר סדירות בזמני השינה והקימה פוגע באיזון הביולוגי של הגוף ומשפיע לרעה על הבריאות. ד"ר ז'אן-פיליפ שאפו, אחד החוקרים הבכירים, הסביר כי יש לשלב את נושא סדירות השינה בהמלצות לבריאות הציבור ובטיפולים למניעת מחלות.
בנוסף, מחקר קודם שפורסם ב-2023 בכתב העת Sleep הדגיש שסדירות השינה היא גורם חשוב יותר מאורך השינה בכל הנוגע לתמותה. שינה בשעות קבועות הפחיתה ב-48% את הסיכון למוות מכל סיבה שהיא. ד"ר אנדרו פיליפס, מומחה למדעי השינה, ציין כי שינויים תכופים בזמני השינה פוגעים בשעונים הביולוגיים המווסתים את הפעילות הפיזיולוגית בגוף, כולל חילוף חומרים.
המומחים ממליצים על מספר צעדים פשוטים ליצירת שגרת שינה בריאה: קביעת שעת שינה קבועה, שמירה על הרגלי הירגעות לפני השינה, הימנעות מארוחות כבדות או מצריכת קפאין בשעות הערב והפחתת זמן מסך. בנוסף, יש לדאוג שחדר השינה יהיה שקט, חשוך וקריר. ההמלצה העיקרית היא לשמור על שעות שינה אחידות לאורך כל השבוע. גם מי שעובד במשמרות יכול לנסות ליצור אחידות מסוימת בזמני השינה ולהתקדם בהדרגה לשגרה יציבה.
הורידו את האפליקציה החדשה "הידברות Shorts", וצפו בתוכן נקי, קצר ויהודי, לפני כולם >>