בריאות ותזונה
עמוסים בעבודה? אתם יכולים לקבל התקף לב
מחקר של ארגון הבריאות העולמי מצא שעבודת יתר מגבירה את הסיכון לשבץ ולהתקף לב. מומחים ממליצים על דרכים להימנע מכך ולשפר את הביצועים בעבודה
- יצחק איתן
- ט' אלול התשפ"ד
(צילום: shutterstock)
מחקר חדש של ארגון הבריאות העולמי מצביע על קשר ישיר בין עבודת יתר לעלייה משמעותית בסיכון לשבץ ולהתקף לב. ד"ר איימי קרופורד-פושר, רופאת משפחה, שוחחה עם רשת CBS והסבירה: "ככל שאתם עובדים יותר, כמות הקורטיזול, הורמון הלחץ, המופרש בגופכם עולה, מה שמשפיע לרעה על הלב וכלי הדם".
המחקר מדגיש שעבודת יתר לא רק מגבירה לחץ, אלא גם משפיעה על אורח החיים. "כשעובדים יותר מדי, לרוב לא אוכלים נכון, לא ישנים מספיק ובטח לא מתאמנים", מציינת ד"ר קרופורד-פושר. בנוסף, היא מוסיפה כי "עומס העבודה עלול לפגוע ביכולת להתמודד עם תסכולים, להחמיר תחושות של דיכאון וחרדה, ולגרום לעצבנות יתר".
מחקר שנערך באוניברסיטת ברקלי מצא כי ביצועי העובדים יציבים וטובים עד כ-50 שעות עבודה בשבוע. אך מעבר לכך, במיוחד לאחר 65 שעות שבועיות, הביצועים צונחים משמעותית. לדברי ד"ר קרופורד-פושר, "חשוב לפעמים לקחת צעד אחורה, לצאת לטיול קצר או פשוט להתנתק, כדי להפוך לעובדים טובים ויעילים יותר".
הד"ר מדגישה גם את הצורך בהתנתקות מלאה מהעבודה: "מתנתקים שעתיים בערב כדי להיות עם המשפחה והחברים, ולא בודקים אימיילים או מתעסקים בעבודה". זהו זמן למנוחה ורענון המוח, שמבטיח תפקוד טוב יותר עם החזרה לעבודה.
לדבריה, החשיבות של שמירה על איזון בין עבודה לחיים האישיים היא קריטית לא רק לבריאות הפיזית והנפשית, אלא גם לשמירה על רמת ביצועים גבוהה לאורך זמן.