חדשות בארץ
אזהרה לגולשים ברשת: התרעה מפני התגברות מתקפות סייבר לקראת "יום ירושלים האיראני"
מערך הסייבר מתריע לקראת על התגברות צפויה במתקפות בשישי הקרוב. יום ירושלים האיראני שיצוין ביום שישי הקרוב. אקטיביסטים מרחבי העולם נקראו על ידי האיראנים לתקוף את ישראל. המערך צופה תקיפות בעיקר מסוג השחתות אתרים, מניעת שירות והפצת מידע כוזב
- שלומי דיאז
- כ"ד אדר ב' התשפ"ד
(צילום: shutterstock)
ביום שישי יצוין "יום ירושלים האיראני" ובשל כך מערך הסייבר הלאומי פרסם היום (רביעי) אזהרה לגולשים באינטרנט ולמשתמשי הרשתות. החשש הוא מהתגברות ניסיונות למתקפות סייבר.
במערך ציינו כי על רקע מלחמת "חרבות ברזל", גבר השיח העוין ברשת הקורא להתארגנות לביצוע מתקפות סייבר כנגד מרחב האינטרנט הישראלי. ההתארגנויות ברשת תחת ההאשטאג OpJerusalem#, ו-#OpIsrael, המתוכנן ל-7 באפריל, קוראות לאקטיביסטים מרחבי העולם לתקוף את ישראל בימים אלו. המערך צופה כי עשויה להיות עלייה בתקיפות בעיקר מסוג השחתות אתרים, תקיפות מניעת שירות והפצת מידע כוזב.
ההמלצות לציבור הן בדיקת קישורים וקבצים לא מזוהים בהודעות, אי מסירת מידע אישי כגון סיסמאות, קוד או פרטי חשבון; במקרה של גלישה לאתר שהושחת, אין ללחוץ על קישורים בו ויש לסגור את הדפדפן; הורדת אפליקציות רק מחנויות מקוונות רשמיות; הקפדה על סיסמאות חזקות ושונות בכל חשבון; הטמעת אימות דו-שלבי בכל החשבונות וביצוע עדכוני תוכנה לכל המכשירים והאפליקציות.
כזכור, בשבוע שעבר מערך הסייבר הלאומי פרסם את הדו"ח השנתי לשנת 2023, הכולל ניתוח נתונים בעקבות מלחמת "חרבות ברזל". הדו"ח הציג עלייה משמעותית של 43% בדיווחים על אירועי סייבר למוקד 119 של המערך, בהשוואה לשנת 2022. כמו כן ציין הדו"ח 800 אירועי סייבר בעלי "פוטנציאל נזק משמעותי", שנבלמו או הוכלו בתקופה שבין 7 באוקטובר ועד 31 בדצמבר 2023.
על פי הדו"ח, מתוך 13,040 הדיווחים מארגונים ומאזרחים למערך השנה, כ-68% התקבלו בתקופת מלחמת "חרבות ברזל". 41% מהדיווחים השנה עסקו בפריצות לרשתות חברתיות ולחשבונות WhatsApp, פי 2.5 בהשוואה לשנה שעברה; כ-25% עסקו בניסיונות דיוג ו-13% בחדירה למערכות המחשוב.
מניתוח המגזרים שבהם נרשמו הכי הרבה מתקפות או ניסיונות, עולה כי חברות המעניקות שירותים דיגיטליים לארגונים היוו מטרה מועדפת למתקפות בשנה האחרונה, בשל היכולת להגיע מהם לארגונים רבים במקביל. עוד מגזרים מרכזיים במיקוד התוקפים היו מגזר התקשורת, הממשל, הפיננסי והשלטון המקומי.