הלימוד היומי
הלימוד היומי: למה חשוב לברך אחרים, ואיך לפתוח שערי שמים? (יום שלישי, ט' בחשון)
בין כל העיסוקים, פנו רגע ללימוד היומי. שתפו את הידע עם יקיריכם
- הידברות
- ט' חשון התשפ"ד
הציטוט היומי
"ואם תאמר ותשאל במה גדולה כל כך מידת החסד שבכוחה לבטל גזר דין?
הוי אומר שכשעוסק בחסד להיטיב עם הבריות הרי שאיננו חי לעצמו אלא חי עבור אחרים להיטיב עמהם.
לכן, אף אם הוא עצמו אינו זכאי שידיו ינוע ורגליו יהלכו וכד' מכל מקום כוח הרבים בו, שהרי רבים צריכים לידיו ולרגליו שייטיבו עמהם.
לכן כדאי שייתנו לו כוחות הללו
ויצא לחופשי בזכות הרבים שצריכים לו".
(רבי שלום שבדרון, 'לב שלום')
2 הלכות ביום מתוך 'בהלכה ובאגדה', עפ"י פסקי מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל
במה זוכה מי שמברך אחרים?
לעולם יפתח אדם פיו לטובה ולא לרעה בשום פנים ואופן. למשל: אם רואה ילד קטן שעולה על מקום גבוה ויש חשש שמא יפול, לא יאמר לו: "תזהר, אתה תיפול", אלא יאמר לו: "תזהר, שלא תיפול". וכן אם קופץ הילד לכביש, לא יאמר לו: "תזהר, אתה תידרס", אלא "תזהר, שלא תידרס", וכן כל כיוצא בזה.
לעולם יהיו ברכות שגורות בפינו לברך כל יהודי, כמו שדרשו חז"ל (מסכת סוטה לח ע"ב) על הפסוק (משלי כב ט): "טוֹב עַיִן הוּא יְבֹרָךְ", אל תקרא "יבורך" אלא "יְבָרֵךְ". וכן נאמר (במדבר כד א): "כִּי טוֹב בְּעֵינֵי ה' לְבָרֵךְ אֶת יִשְׂרָאֵל". והמברך לאחרים מתברך בעצמו, שנאמר (בראשית יב ג): "וַאֲבָרֲכָה מְבָרְכֶיךָ".
מה הנזק שיש בקללות?
לעולם יזהר שלא להוציא קללה מפיו על שום אדם, שנאמר (ויקרא יט יד): "לֹא תְקַלֵּל חֵרֵשׁ", ואף המקלל את עצמו עובר איסור מן התורה, שנאמר (דברים ד ט): "רַק הִשָּׁמֶר לְךָ וּשְׁמֹר נַפְשְׁךָ מְאֹד". ויש להזהיר בזה אף הורים מסוימים, שכאשר מתנהגים ילדיהם שלא כהוגן, מקללים אותם מחמת כעסם, ועליהם לדעת כי הקללה יכולה להזיק להם ולילדיהם, חס ושלום. ועצה טובה שירגילו פיהם אף כשהם בכעס, לומר ברכות: "תהיה בריא", "ה' יברך אותך", וכך יהפכו את פיהם מקללה לברכה. אם אינם מסוגלים ומרגישים שחייבים להוציא קללה מפיהם, יקללו את שונאי ישראל כהמן הרשע וכיוצא בו.
חיזוק לנשמה
הרב יונתן גל-עד - איך לפתוח שערי שמים? צפו