חדשות בארץ

חוק החמץ אושר בקריאה ראשונה במליאת הכנסת. גפני: "בג"ץ מתערב בחוצפה בנושאי דת"

הצעת החוק, המאפשרת למנהלי בתי חולים לאסור או להגביל הכנסת חמץ בפסח למבנה המוסד הרפואי, זכתה לרוב של 51 תומכים מול 46 מתנגדים. היא תועבר לוועדת הבריאות להכנה לקריאה שנייה ושלישית

  • י"ג אדר התשפ"ג
גפני (צילום: דוברות הכנסת/דני שם טוב)גפני (צילום: דוברות הכנסת/דני שם טוב)
אא

מליאת הכנסת אישרה הלילה (בין ראשון לשני) בקריאה ראשונה את חוק החמץ, שלפיו מנהלי בית חולים יהיו רשאים לאסור או להגביל הכנסת חמץ בפסח למבנה המוסד הרפואי. 51 חברי כנסת תמכו בהצעה מול 46 מתנגדים, והיא תועבר לוועדת הבריאות שתדון בהכנתה להצבעה בקריאה שנייה ושלישית.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "בניגוד לדיני כשרות בכל השנה, איסור אכילת חמץ בחג הפסח הוא חמור ביותר ואף דיני הכשרות בפסח מחמירים ביותר, כאשר חמץ בפסח אינו 'בטל בשישים', כך שחמץ שייאכל בכלי אפילו בכמות מועטה מאוד עלול לגרום לשלילת הכשרות מהכלים באופן שימנע משומרי כשרות לאכול בכלים אלה. בנוסף, ישנו איסור מיוחד בפסח של 'בל יראה ובל ימצא'".

"במשך עשרות שנים, בתי החולים בישראל בהם ניתן שירות לציבור הרחב לא אפשרו הכנסת חמץ בתקופת חג הפסח, וזאת כדי לאפשר לחולים לשמור על הכשרות בחג הפסח. כנגד ההוראה והסטטוס קוו שנהג במשך עשרות שנים שלא להכניס חמץ בפסח לבתי חולים, הוגשה עתירה לבג"ץ. בסוף אפריל 2020, פסק בית המשפט העליון בדעת רוב, שאין לבתי החולים סמכות בחוק לאסור הכנסת חמץ לבתי החולים. משמעותה של פסיקה זו היא שרוב אזרחי מדינת ישראל, ששומרים על כשרות בפסח, לא יוכלו לקבל טיפול רפואי ולהיות מאושפזים בחג הפסח בבתי חולים".

"במשך אלפי שנים, מאז יצאו בני ישראל ממצרים, שמר העם היהודי באדיקות רבה את חג הפסח והלכותיו. גם בזמנים קשים ואפלים בהיסטוריית העם היהודי, בהם גזרו על היהודים שלא לקיים מצוות – כגון תקופת האינקוויזיציה והשואה – שמר העם היהודי, במסירות נפש ממש, שלא לאכול חמץ בחג הפסח, ואין כל סיבה שבמדינת היהודים לא יתאפשר לחולים לשמור על כשרות בפסח".

ח"כ משה גפני הציג את ההצעה ותקף את בג"ץ: "זה חוק מיותר, ואני אומר את זה בשם חברי הכנסת שהגישו את החוק. אחרי למעלה מ-70 שנה, שהתנהלו כאן במדינה בתי חולים בפסח בשקט ובשלווה, קפצה עלינו רוגזם של בג"ץ. בא בית המשפט ואמר שלמנהל בית החולים אין סמכות להתערב בעניין. בשביל מה הכניסו את המדינה לסחרחורת הזו? לאיזה צורך התערב בית המשפט בעניין? בית המשפט אמר שאם רוצים לתת סמכות למנהל בית החולים אתם צריכים לעשות חוק בחקיקה ראשית. ההתערבות החצופה הזו היא רק בנושאים נגד הדת".

ח"כ אוריאל בוסו, יו"ר ועדת הבריאות, סיכם את הדיון: "אין כפייה בחוק, אין החמרה של הרבנות או סמכות של רב בית החולים. יש דבר אחד בחוק הזה –  שמירה על הסטטוס קוו שהיה נהוג עשרות שנים בבתי החולים. תפסיקו להפחיד את האנשים. אין מגנומטרים לאוכל, אין בדיקה של תיקים, האמירות האלה זה פשוט לפלג את העם. אם לא היה את החוק הזה, אין למנהל בית החולים סמכות להחליט על מדיניות ולקבוע הסדרים מיוחדים, לאחר שלקח בחשבון את הצרכים של כל אחד מבאי בית החולים – יהודים, ערבים, דתיים וחילונים. אני קורא לכולם להגיע ולשמוע את הדיונים בוועדה ולהבין שלא כצעקתה".

תגיות:משה גפנימליאת הכנסתאוריאל בוסוחוק החמץ

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה