סיון רהב מאיר

מה אומרים לילדות ונערות בקורונה? סיון רהב מאיר עם עצות מועילות

עם פתיחת החוג השבועי שלה לילדות ולנערות בתקופת הקורונה, סיון רהב-מאיר משתפת בכמה כלים ועצות ששמעה

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

מדברים על בעלי החנויות בקורונה, ועל בעלי האולמות. כולם אכן במצוקה, אבל לילדים ולנערים אין לובי וארגון. אי אפשר גם להציג נתונים כלכליים יבשים על הפגיעה בהם. מאות אלפי ילדות ונערות יושבות בבית כבר חודשים ארוכים. אשת התקשורת סיון רהב-מאיר פותחת בימים אלה חוג שבועי של לימוד וחוויה עבורן, והיא משתפת:

"אחרי שלוש סדנאות בת מצווה קצרות וממוקדות, עלתה דרישה לחוג ולקשר יותר משמעותי. לילדות אין חוגים, אין בית ספר, אז זו הזדמנות ל'חוג' שבועי, עם משימות, אתגרים, עיסוק בגיל ההתבגרות בתקופת הקורונה, וניסיון לנצל את הזמן עם משמעות ושמחה".

 סיון מבקשת לשתף בכמה כלים שהועילה לה ולבנות, ויכולים לעזור גם לאחרים:

"'קודם כל, להתחזק בהומור. הרב גרשון אדלשטיין נשאל ערב חג הסוכות במה יש להתחזק. היינו מצפים שיאמר להתחזק בתורה או בתפילה, אבל דבריו היו מפורשים: להתחזק בהומור. להשרות בבית אווירה נעימה. הקורונה זמנית, ומה שאנחנו בונים בבית בתקופה הזו היא נצחי. לכן צריך לדבריו לא לדבוק ברצינות ובכובד ראש מוגזם, אלא להקליל, לראות הכול בפרופורציות ובחיוך. הוא כמובן קורא ללמוד תורה ברצינות למרות האתגר, להתפלל מעומק הלב ולהתחזק בתורה ובמצוות בתקופה הקשה הזו, אבל השאלה היא איך עושים את הדברים. מה האווירה שמשרים מסביב.

נזכרתי בילדותי במלחמת המפרץ. במבט לאחור, היו אלה ימים מפחידים מאוד. איום טילים על ישראל, חשש מנשק ביולוגי, שיתוק של המשק ושל מערכת החינוך. משום מה זו זכורה לבני הדור שלי כתקופה כיפית, אפילו מצחיקה. המון הווי והומור, המון מאמץ לסדר ולקשט את המקלט שלנו, ואינספור בדיחות על סדאם חוסיין. כנראה שהמבוגרים ידעו לתווך לנו בצורה נכונה את האירועים.

שנית, להבדיל בין סבל הכרחי לסבל לא הכרחי - זה משפט נפלא שחני וינרוט ז"ל הייתה אומרת. סבל הכרחי, היא הסבירה, הוא המחלה שלה. איתה היא חייבת להתמודד. אבל סבל לא הכרחי זה  כל מה שאנחנו מביאים על עצמנו, סבל מעשה ידי אדם – מריבות, סכסוכים, מתחים, לחצים. כל מה שאפשר לנקות מחיינו, כי הוא לא באמת הכרחי. הוא נתון לבחירה החופשית שלנו. הקורונה היא סבל הכרחי. כך נגזר כעת. אבל הלחץ סביב הלמידה מרחוק, המריבות, המתחים, הזומים, המירוץ להספיק דפים בספרי הלימוד – זה לא סבל הכרחי.

כולנו ביחד – הורים, מורים ותלמידים – יכולים להתאפס ולעשות את זה אחרת. הלחצים בין אימהות סביב הלמידה מרחוק נשמעים לפעמים כאילו הסורים על הגדרות, והכל כי המורה מאחרת בחמש דקות*. אפשר להרגיע.

ולסיום – מסירות נפש זו מילה שנכונה גם כיום – במפגשים הרבים עם ילדות ונערות, גיליתי עד כמה צריך קודם כל לתת מקום לכאב. יש פה צער, יש פה אכזבה, ולא צריך לבטל אותה ולהגיד "נפצה אותך אחר כך" או "לא נורא, כולם סובלים עכשיו". יש פה שנתון שלם של ילדים וילדות שבר/בת המצווה שלהם השתנתה לגמרי, וצריך להיות איתם בתוך החוויה הזו. ואחרי זה, אפשר לנסות לראות מה אפשר ללמוד מהמצב הזה. תמיד קראנו בספרי ההיסטוריה על מסירות נפש, על יהודים שעומדים בניסיונות. חשבנו שזה פחות קשור לדור שלנו, דור הרבה יותר נוח ומפונק. והנה מתברר שיש פה ילדים שעומדים בניסיון – מקבלים תורה ומצוות, אבל בלי סבא וסבתא. חוגגים עם המשפחה הגרעינית בלבד, בלי כל הכיתה. זה לא פשוט, אבל זה שלב ראשון של התבגרות. הלוואי שיצמח פה דור בוגר יותר, מחובר יותר לעיקר ולא לטפל, דור שיום אחד יספר לנינים שלו בחיוך איך הוא חגג בר/בת מצווה בקורונה, ודווקא צמח מכך.

והעיקר – מזל טוב!".

לפרטים נוספים - לחצו כאן

תגיות:סיון רהב מאירנערותקורונה

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה