שאל את הרב - כללי

למה אנחנו זוכרים מאז גיל 3?

  • ד' אדר התשע"ז

שאלה

יש לנו תינוק חדש בן חודשיים כשהוא בוכה אני מנסה להבין את פשר הבכי. אם הייתי זוכרת על מה בכיתי מאז גיל לידה הייתי מבינה אותו. מכיוון, ואיני זוכרת את קשיי בתור תינוקת אז, אני מתמודדת מול קשיים מולו. למה ה' לא השאיר לנו את הזיכרון כדי שנבין גם את התינוקות שלנו?

תשובה

שלום וברכה,

הנשמה הנמצאת בתינוק עדיין אינה יכולה לבטא את עצמה, מאחר שלא זכתה להתפתחות השכלית שמאפשרת הבעת דעות רעיונות ומחשבות מורכבות.

בכיו של התינוק נובע בדרך כלל מן הצרכים הפשוטים ביותר: רעב, כאב, או פשוט דרישה לתשומת לב.

עם זאת, הקב"ה נתן בטבעה של כל אמא חוש אימהי מפותח לחוש את התינוק באהבה גדולה וחיבור גדול, שהתינוקות מוצאים בו מבטח ומשענת.

איננו זקוקים לזכרונות מהינקות, מאחר שהקשר בין הורים לילדים הוא קשר טבעי שאינו דורש להסתמך על נסיון העבר.

עם זאת, כאשר הילד גדל אכן יש צורך ללמוד ולהכיר את דרכי החינוך הנכונים, למען יזכה הילד להתפתח כראוי, ולהיות שמח ומאושר. ולכן אציע לך לקרוא מראש על חינוך ילדים ביהדות, כדי לזכות להדרכה הנכונה:

http://www.hidabroot.org/magazine/category/38

בברכה,

דניאל בלס