זוגיות

למה מתגרשים?

  • י"ב אב התשע"ו

שאלה

שלום רב... נאמר שזיווג הוא משמיים ועוד לפני שהנשמה יורדת למטה כבר נקבע לה הזיווג שלה. אז איך ניתן להסביר את כמויות הגירושין היום? למה בכלל זוג מתגרש אם נקבע לו זה הזיווג? ובכלל יש הרבה זוגות שאחרי הגירושין מצאו בן זוג חדש וחיים באושר. מה ההסבר?

תשובה

שלום וברכה

לפעמים לא מוצאים את הבן זוג האמיתי מיד בחתונה וצריך לעבור שלב נוסף של חתונה וגירושים בדרך לזיווג האמיתי.

לפעמים האדם במעשיו הלא טובים מפסיד את זיווגו ומתגרש מהזיווג שלו.

תמיד על האדם להתייחס לזיווג שהוא זכה לו כבן/ בת זוגו משורש נשמתו וישקיע את כל מאמציו לכבד ולהוקיר ולהעריך את בת זוגו ולחיות באהבה ואחווה ורעות, אך רק אם למרות כל המאמצים והויתורים הזיווג עלה על שירטון, ניתן להתגרש בלב שקט שכנראה זה לא הזיווג הנכון.