גיל של משה לא מסתדר לפי חשבון

  • ד' כסלו התשע"ה

שאלה

כתוב ויגדל הנער בן כמה היה משה הוא היה אמור להיות בן 70 וגיל שבעים לא היה כתוב ויגדל הנער קראתי מדרש שהוא היה מלך 40 שנים בכוש אבל זה לא מסתדר כי כתוב שהוא פוגש את בנות יתרו אם אומרים איש מיצרי בגלל לבושו כך שישר אך שהוא ברח מימצרים הוא פוגש אותם ומיתחתן עם ציפרה והיא אפשר להגיד שהוא היה שם הרבעים שנים כי ביום שהוא הולך למצרים הוא מוהל את בנו הבכור אז יוצא לפי הבנתי שהוא בורח מימצרים בן בערך 25 וכ5 שנים אצל יתרו ועוד 40שנים במידבר לא מגיעיםל120 משהו לא ברור בעליל נא לשלוח לי בבקשה את התשובה לאיימל

תשובה

שלום וברכה

נחלקו רבותינו אם היה אז בן יג' שנה או בן 20 שנה בכל מקרה לא מדובר בגיל שכבודו כתב.

בעניין קריאתו בשם איש מצרי רבינו בחיי שמות פרשת שמות פרק ב פסוק יט

(יט) איש מצרי הצילנו. דרשו רז"ל (שמו"ר א, לח): וכי משה בדמות מצרי היה, אלא אלולי איש מצרי שהרג היאך יכנס למדין.

ועל דרך הפשט ביארו המפרשים שהם שאלו אותו מי הוא והוא הסביר להם שהוא נולדת במצרים ועל כן קראו לו איש מצרי.