צום ביום כיפור בהריון בסיכון

  • ז' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, אני נמצאת בשבוע החמישי להריון שלישי כאשר הראשון נגמר בהפלה והשני בלידה מוקדמת. בבדיקה שגרתית אסר עלי הרופא לצום מפאת מצבי ולמרות שביקשתי לצום מעט אמר שהדבר מסוכן. קשה לי מאוד הידיעה שלא אוכל לצום ואשמח לקבל את דעת ה

תשובה

שלום וברכה

יש לשמוע לדברי הרופא בהחלטיות. אם הרופא אומר שאת יכולה רק להסתפק בשתיה לשיעורין דהיינו כל עשר דקות כוסית לחיים של חלב מיץ וכדו', מה טוב. אם הרופא אומר שאת צריכה לשתות ללא הגבלה, יש לשמוע לו ותקבלי שכר רב כאילו צמת.