מי נידון ביום הראשון?

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

אומרים שמי שבוכה ביום הראשון של ראש השנה יש לו דין קשה וביום השני דין קל מה פירוש הדברים? מה לעשות אם תמיד יוצא לי לבכות ביום הראשון של ראש השנה?

תשובה

שלום וברכה

האר"י הקדוש כותב שכאשר האדם מתעורר מעצמו לבכי בראש השנה הרי הוא נשפט בשמיים באותו זמן.

כמו כן כתב האר"י שביום הראשון הידין יותר קשה והוא מיעוד לצדיקים וביום השני הדין יותר קל ובוא מיעוד לצדייקם קטנים יותר.

אם את מתעוררת מעצמך ביום הראשון לבכי, ככל הנראה יש לך את הדין ביום הראשון ואת ככל הנראה מהצידות שיכולות לעמוד בדין ביום הראשון.