צומות השנה

  • ט' אב התשע"ד

שאלה

שלום רב. יש לי בעיה עם צומות.. היום לראשונה בחיי ניסיתי לצום את צום תשעה באב החשוב כל כך לעם ישראל. אך לצערצי הרב לא הצלכתי לסיימוץ את אותה תופעה בריאותית שקורה לי בצום יום הכיפורים. במהלך היום אני מרגיש כאבי ראש איומים, מה שנקרא "מיגרנה" ואנני יכול להמשיך או להחזיק מעמד בצום ולכן אני נאלץ לפתוח את הצום... אני בחור שמנסה לקיים מצוות רבות מכין את עצמי לצום כראוי קורא הלכות לפני. מה מותר ומה אסור את הרוב הגדול והחשוב אני מכיר מבית אבא... אך תמיד יש צורך לחזק את הדברים ולכן אני פונה להלכות... אני מבקש עזרה, מה אני יכול לך לעשות בכדי להשלים את הצומות עד הסוף. תודה משה אטיאס אגב עדיין לא פניתי לרופא מייעץ לבעייתי.

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לכך שהינך רוצה לעשות רצון בוראך, ה' יעזור שתהיה בריא וחזק ותכול לעשות את כל מצוות ה' בלב שלם.

להלכה במצב זה של מיגרנה בלתי נסבלת הינך פטור מצום תשעה באב. חובה ללכת לרופא שיבדוק אותך ויאמר לך את הסיבה למיגנרה ולפי זה נוכל לדעת את הדרך שבה תוכל לצום בעז"ה בתשעה באב.

בברכת הצלחה בהתעלות בעבודת ה' וברכת בריאות איתנה,