אפשר להשאיר בבית חמץ שנמכר במכירת חמץ?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבר כמה שנים שאני אורזת את כל המזון שנשאר לי בארגז, ומוציאה אותו מהבית למחסן בבנין (ועושה מכירה כמובן). שאלתי היא: מכיון שאני ממילא משאירה מגירה סגורה של חמץ במקרר ובמקפיא, אז האם אפשר פשוט גם את המזון היבש להשאיר במגירה במטבח כל החג, וכמובן לכלול במכירה?

שאלה שניה: מה דין מחסן שברשותי בקומת קרקע של הבנין בו אני גרה- אני לא מנקה אותו, האם צריך לעשות מכירה? ואם כן, האם מותר לי להוציא ממנו דברים בחג, כגון עגלה, אופניים... וכן מה לגבי מכוניות? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין מותר.

יש לעשות היכר על המגירה שהיא מכורה לגוי.

אם משתמשים במחסן במשך כל ימי החג פעמים רבות , אין למכור לגוי ויש לבדוק את המחסן מחמץ.

אם לא משתמשים במחסן אלא מפעם לפעם מותר למכור את המחסן לגוי ולהוציא את הנצרך לך במשך ימי החג.

מכונית חייבת בבדיקת חמץ.

בברכה - בנימין שמואלי