אלו קטעים בתפילה אישה חייבת להתפלל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1) מה התפילה שצריכה אישה להתפלל בשחרית 2) האם עליי לומר ק. שמע על המיטה במלואה לפי הסידור או לנשים יש נוסח אחר?

תשובה

שלום וברכה, 1) אלו קטעי התפילה שאישה חייבת או רצוי שתאמר בכל יום: א. חובה על כל אישה לברך ברכות השחר כולל ברכות התורה. ב. רצוי שכל אישה תקרא קריאת שמע, כדי שתקבל על עצמה עול מלכות שמיים. אם אין לה זמן לקרוא את כל הקריאת שמע, תקרא לפחות פסוק ראשון של קריאת שמע. אבל אין זה חובה. ג. חובה על כל אישה להתפלל בכל יום תפילת עמידה אחת בלבד. ועדיף שזה יהיה בתפילת שחרית. 2) אישה קוראת קריאת שמע על המיטה כמו האנשים. אלא שגם הגברים וגם הנשים אינם חייבים לומר את כל נוסח ק"ש שעל המיטה שבסידור, אלא חייבים לברך את ברכת המפיל, ואת הפרק הראשון של קריאת שמע, כלומר, "שמע" "ואהבת". בברכה, מנשה בן פורת