כיצד סדר ההשתחוות בתפילת העמידה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום 1. על פי עדות המזרח, כיצד עלי להשתחוות בתפילת העמידה? 2. כאשר צועדת 3 צעדים אחורה, ואומרת "עושה שלום במרומיו".. לאחר מכן עלי לחזור 3 צעדים קדימה על מנת לומר "עלינו לשבח" או שנשארת במקום? תודה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה,

1. כשאומרים מילת "ברוך" יש לכרוע את הגוף, עד שיבלטו החוליות שבגב. וכשאומרים מילת "אתה" יש לכפוף גם את הראש. ובאמירת שם ה' יש לזקוף, תחילה זוקפים את הראש ואחר כך את שאר הגוף.

במודים סדר ההשתחוויה כך: כשאומרים מילת "מודים אנחנו לך" יש לכרוע את הגוף, עד שיבלטו החוליות שבגב. וכשאומרים מילת "אתה הוא" יש לכפוף גם את הראש. ובאמירת שם ה' יש לזקוף, תחילה זוקפים את הראש ואחר כך את שאר הגוף.

2. רצוי מאד לחזור ג' פסיעות קדימה, לאחר ג' הפסיעות לאחור. אבל עלייך לשהות מספר שניות, זמן שלוקח ללכת 2 מטר. והמתפלל בציבור בתפילת שחרית או מנחה, ימתין עד שיגיע השליח ציבור לקדושה, או לכל הפחות עד שיתחיל את העמידה.

בברכה,
מנשה בן פורת