האם מותר להתפנות עם טלית קטן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לאחרונה התחדשתי לי בציצית קטן.. הייתי שמח לקבל מידע אודות המצווה. מה מברכים עלייה בפעם הראשונה? האם כל פעם שאני שם אותה צריך לברך? אם הציצית עלי ועליי להתפנות לשירותים מותר להיכנס איתה? ואם אפשר עוד פרטים חשובים אשמח לשמוע בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,

כל הכבוד לך שהתחדשת במצווה יקרה וחשובה. תתחדש!

המנהג שלא מברכים כלל על טלית קטן. אם תרצה תוכל לברך עליה "אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על מצוות ציצית". הברכה היא בשעה שפשטת את הטלית מעליך ועבר חצי שעה ושוב אתה חוזר ללובשה, או בזמן שאתה מחליף טלית.

כל זה בתנאי שהטלית שלך בגודל 96 ס"מ אורך ו-48 ס"מ רוחב, מלבד הנקב של בית הצוואר, שלא נחשב בגודל הטלית.

אין צורך לפשוט את הטלית כשאתה נכנס לשירותים. רק יש לכסות את הציציות, שלא יהיו מגולות בשירותים. <>בברכה,
מנשה בן פורת