שמלות ארוכות, רחובי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד אמרו לי כמה פעמים את העניין הזה שחצאית ארוכה זה ´רחובי´ וראוי ללכת עם חצאית 4\3. אני ממש לא אוהבת ללכת עם חצאיות 4\3, לעיתים רחוקות מסיבות שונות אני טורחת. סך הכל אני לא ממש אוהבת את גרבי הניילון האלה (חם, דביק ובאמת, גם 70 דניר לא אטום) ועם חצאית 4\3 תמיד צריך להתעסק כשקמים ויושבים ואני אם לילדים צעירים- הרבה תזוזה ב´ה!!! אפשר הבהרה ממתי ההנהגה הזו של חצאיות 4\3 ומה טיבה? תודה.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי חובה גמורה להקפיד שהחצאית היה ארוכה בצורה שתכסה את הרגל בכל מצב ואין להסתק בחצאית שצריך למשוך בכל רגע.

עניין החצאית הרחובית היא לא הלכה, במקומות רבים יראות ה' הולכות בחצאיות ארוכות, והכול תלוי בצורת החצאית ובמנהג נשות המקום וכדו'.