נסיעה ברכב סגור עם גבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני התקופה האחרונה מתפללת הרבה בבית הכנסת בסליחות בשעה מאוחרת. בית הכנסת הוא רחוק מעט מביתי כי הייתי גרה בילדותי לידו ורציתי לחזור להתפלל שם, בבית הכנסת יש אדם נחמד מאוד שהיה חבר ילדות של אבא שלי, והוא באמת אדם מתוק ומקסים והוא שאל אם אני רוצה שהוא יסיע אותי הביתה, הם כמובן אנשים טובים ולא מזה אני דואגת ולא אלך עם סתם אנשים. ונסעתי בפעם הראשונה ואחרי שירדתי מהאוטו פתאום נזכרתי שיש הלכה כזו או דרך הנהגה כזו שלא נוסעים עם גבר לבד באוטו, ועוד בשעה כל כך מאוחרת כשאין אנשים ברחובות והחלונות סגורים. ועוד לא הספקתי לבדוק את העניין לגמרי והיום כשסימנו להתפלל הוא שאל אם אני באה איתו ואמרתי שלא בגלל שיש הלכה כזו שלא נוסעים גבר ואישה לבד משעה מסוימת ביחד לבד, והוא אמר "בסדר, איך שאת רוצה" אבל ראו על פניו שהוא דואג שאני מחמירה עם עצמי יותר מידי. ולא רציתי לפגוע בו או ליצור מתח כדי שלא יחשוב שאני מרגישה מוטרדת או משהו, והסברתי שגם עם אחי הגדול אני לא נוסעת לבד משעה מסוימת. אחר כך כשיצאתי המבוגרות שמתפללות איתי שאלו אם אני נוסעת איתו והסברתי להם על ההלכה והם קצת צחקו והן דתיות. ולכן אני פתאום חושבת, האם יש באמת הלכה כזו? האם אני טועה ואני באמת מחמירה עם עצמי? אשמח לדעת אם יש כזה עניין כדי שאם הוא ישאל אותי מחר מאיפה הבאתי את ההלכה הזו, אז אדע פחות או יותר מאיפה זה מגיע או מה הרקע של זה. תודה רבה מראש, וכתיבה וחתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

את צודקת והדבר אסור במקרה כזה משום איסור ייחוד. עם אחיך אין כל מקום להחמיר.