מתי הזמן המתאים לנישואין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול מתי הזמן המתאים לנישואין,(אני חרדית בת 20 ויוצאת כבר עם משהו די רציני) והאם לא כדאי לי לחכות קצת לבסס את עצמי כלכלית, להנות קצת מהחופש שלי או ישר להכנס לתוך חיי נישואין מחייבים, וגם זה קשה

תשובה

שלום וברכה

לא כדאי להמתין כלל. חיי הנישואין אמנם מחייבים אבל כאשר ניגשים לנישואים בצורה נכונה הם גורמים לאושר ולסיפוק שלא ישווה לשום דבר אחר.

הכלכלה באה מאת ה' לפי הצורך של האדם ובעז"ה כאשר נישאים מקבלים פרנסה בריוח לפי הצורך.

הממתינים יכולים לאבד את זיווגם וכדביר הסטייפלער זצ"ל שהיה אומר פעמים רבות לרווקים ורווקות בגיל מבוגר שהוא לא יכול לעזור להם לאחר שהם עצמם דחו את זיווגם בשעה שזיווגם הגיע איליהם עקב סיבות של נוחות וכו'.

אם הזיווג נראה לך מתאים, אל תשתהי כלל.

בהצלחה,