איך להימנע חטאים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, יש לי בעיה שלפעמים אני לא מוצאת תעסוקה וזה קוורה לי הרבה ואז אני מגיעה למצב שמרוב שאין לי מה לעשות אני רואה סרטים לא צנועים בפלאפון שלי ואני יודעת שזה חמור ואני מרגישה רע ואני לא רוצה שזה יקרה לי וזה קרה לי היום אני יודעת שאני הולכת לקבל עונש חמור מאלוקים אני צריכה עזרה דחופה... איך להפסיק עם זה אני לא רוצה להכעיס את בורא עולם. בתודה,

תשובה

שלום,

קודם כל, עצם העובדה שאת מודעת לכך שזה אסור, ושאת מתביישת בעבירה, זה דבר גדול וחשוב!
למעשה, את חייבת להעסיק את עצמך בכל מיני דרכים בונות וחיוביות: לימודים, עזרה בבית, וכיו"ב. כמו"כ מכיוון שאת רואה שהפלאפון משמש לך כפתח לעבירה, את צריכה להחליף את הפלאפון לכזה שאין בו אפשרות לצפות בסרטים לא צנועים. וכך בעצם את מרחיקה את עצמך מהעבירה.

בברכה,
ערן בן ישי