הזיווג כבר נקבע בשמים. למה להתפלל על כך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, יש לי שאלה לגבי זיווגו של אדם, מצד אחד ה´ מזווג זיווגים, וכן כתוב שזיווגו של אדם נקבע לפי רמתו ומעשיו, ובעניין הזה למדתי ושמעתי את היישוב לשני העקרונות האלו, אך יש לי שאלה אחרת. לפי עקרונות אלו, מדוע יש לאדם להתפלל על זיווגו כפי שכתוב בגמרא? הרי לפי הבנתי לפי עקרונות אלו "מובטח" לאדם בן זוג ספציפי בסופו של דבר, ולכן רציתי לשאול מה תפקידה של התפילה בסוגיה זו? האם בשביל שהזיווג יעלה יפה, מבחינת כך, שהדברים יסתדרו ביניהם, ויתנהלו בדרך הטובה ביותר, אחרי שהחליטו להתחתן? או שבעזרתו יתברך יפגשו בזמן המתאים ללא יגיעה רבה?

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אין להתפלל על זיווג עם בחור/בחורה מסוימת, אלא יש להתפלל כללית על זיווג.

ולמרות שכבר נקבע הזיווג, אבל מתפללים שה' יזמין את הזיווג בקלות ובקרוב, כפי שכתבת. וגם מתפללים, שה' יעזור לבני הזוג שלא ידחו את זיווגם בידיים. כי ה' רק קבע שזה הזיווג הכי מתאים, אבל אדם על ידי בחירתו הרעה, יכול לדחות את זיווגו. (כמו אדם שנקבע לו שיחייה 100 שנה, אבל אם בגיל 70 יקפוץ מהגג, הרי שבבחירתו הרעה הוא דוחה את מה שנקבע לו).

בברכה,
מנשה בן פורת