האם להתחתן עם גבר שלא ברמה הרוחנית שלי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כי בתלמוד מוזכר, ולא אחת, שאישה חיובית נישאה לרשע והחזירה אותו למוטב, כנל בענין יעקב,שטענו כלפיו שהסתיר את דינה מעשיו שיכלה אולי להנשא לו ולהחזירו למוטב. אין ספק שלא מומלץ לצאת עם בן זוג שלא ברמה דתית כמוך, וגם משקר עליך במצח נחושה, אבל לומר שאישה תתפתה אחריו כי דעתה קלה? בנות ישראל לא התפתו לנוגשים המצרים, בנות ישראל לא התפתו למסיתים נגד משה, למסיתים נגד ארץ ישראל, ואישה מנעה מבעלה מהצטרף להתקוממות נגד משה, נשים לא התפתו לצלב וגברים חכמים חזקים עם דיעה איתנה המירו דתם ברוב פחדם.

תשובה

שלום וברכה

אישה דרכה ללכת אחר בעלה וכמו שרואים בעינינו במציאות. רבות דנו המפרשים בדברי הגמרא בעניין דינה, איך יתכן להעניש את יעקב שמנע מעשיו הרשע את ביתו הצדיקה, הרי אסור להשיא את ביתו לעם הארץ וכו'. אולי בהדמנות אחרת נאריךבדבר אולם בוודאי שאין לבת ישראל כשרה להתחתן על דעת שהיא תחזיר אותו בתשובה כי המציאות מוכיחה שבחלק מהמקרים היא תלך חלילה בדרכו ובחלק אחר מהמקרים יהיו מריבות אין סופיות בבית שכזה.