מה הם הסיבות לייסורים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה,תנאי הצבא לא יאפשרו ככל הנראה שהנ´´ל יצפו בסרטים,וגם אני לא חושב שהמפקד יסכים לצפות בהרצאות, אז אני ינסה לנסח את השאלה בבירור ואם זה אפשרי לקבל תשובה בכתב שאוכל להעביר לחייל שיוכל להעביר למפקד. כאשר האדם סובל,האם הקב´´ה סיבב את אותו סבל,ואם כן למה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שאין אדם נוקף אצבעו - מקבל מכה, אלא אם כן מכריזים מלמעלה. אין יסורים בעולם שלא הכריזו עליהם מראש שאדם פלוני יתייסר למשך כך וכך זמן.

הסיבות לייסורים הם רבות ומגוונות וכולם לדבר אחד יכוונו להטיב לאדם וכדברי הפסוק דברים פרק ח (ה) וְיָדַעְתָּ עִם לְבָבֶךָ כִּי כַּאֲשֶׁר יְיַסֵּר אִישׁ אֶת בְּנוֹ יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ מְיַסְּרֶךָּ:
לפעמים הסיבה תהיה לעורר את האדם לתשובה ולפעמים למירוק עוונתיו שלא יבוא לעולם האמת עם כתמים.

יש להאריך בדבר הזה הרבה אבל אלו הם העקרונות.