מה רע בטלויזיה בבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, אני ובעלי נשואים ברוך ה´ 7 חודשים ואנחנו מקימים בית דתי בישראל.. השאלה שלי היא האם כלכך נורא טלויזיה בבית אם זה לשימוש ראיית שיעורי תורה בערוץ 97 ?

תשובה

שלום וברכה

מאחר והכלי הזה יכול לשמש לדברים רבים אחרים שאינם טהורים כל כך כמו ערוץ 97, ולפעמים הפיתוי גדול רק לראות דבר פלוני ורק דבר פלוני והיצר כוחו רב להרחיב את פתחי ההיתר וכתוצאה מכך נגררים לראיית דברים אסורים ומגונים, על כן חלילה מלהכניס כלי טמא זה בבית.

כאשר הטלוייזה נמצאת בבית, היא נהפכת מהר מאוד למרכז הבית ואין זמן איכותי משותף לבני הזוג והבהמשך כאשר יש ילדים, הטלוויזיה היא הבייביסטר ואין להורים ולילדים זמן להיות ביית ולשמוע אחד את השני. מה טוב ומה נעים בית נקי וטהור ללא כלי משחית זה!

בני את ביתך על אדני הטהרה ותזכי לשפע ברכה והצלחה בכל העניינים.