האם מותר לאכול מאכל פרווה עם בשר כשנגעו בו בידיים חלביות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב א. קורים לי מצבים, שאני אוכל משהו חלבי או בשרי, ולאחר מכן משהו פרווה. אם אכלתי משהו חלבי, ונגעתי עם הגבינה ביד, ולאחר מכן אני אוכל במבה נגיד או חומוס, ואני נוגע במוצר מבחוץ, אחרי שנגעתי עם הגבינה ביד, וביום אחר אני אוכל בשר, ואוכל מהמוצר הפרווה שנגעתי בו ביד עם גבינה. מה עושים במצב כזה? אני לא מדבר על גבינה או בשר שנמרחת על המוצר, כי אני מנגב את הידיים. ב. ואם קורה מצב שאני אוכל חלבי, ומכניס את הסכו"ם לתוך המוצר הפרווה, אחרי שהכנסתי את הכפית לפה, המוצר נשאר פרווה? תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה,

א. מותר לך לאכול את המאכל הפרווה עם בשר או חלב.

אתה כותב "אני מנגב את הידיים", אם אני מבין נכון, שאלתך היא, היות ולא שטפת את הידיים, אולי יש לחשוש שנשארה ביד איזו לחלוחית מהמאכל החלבי או בשרי, והיא נדבקה במאכל הפרווה?

והתשובה היא, שאין לחשוש לכך, כי בוודאי יש במאכל הפרווה פי 60 מלחלוחית זו, והלכה היא שמאכל בשרי או חלבי מתבטל כשיש פי 60 מאכל פרווה כנגדו.

ב. אין ראוי לאכול את המאכל הפרווה עם הבשר, שאנו חוששים שנתערב מהמאכל החלבי במאכל הפרווה. (ראה קיצור שולחן ערוך ילקוט יוסף, ח"ב, עמ' תקסה סעיף סד).

בברכה,
מנשה בן פורת