מותר לאכול אכילה מרובה בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה העונש שקיבל מוחמד בשמיים? והיטלר? מדוע בספר יחזקאל כל פעם שיחזקאל מזכיר את שם ה´ הוא מזכירו בכפילות? ומדוע ה´ לא פונה אל יחזקאל בשמו אלא קורא לו רק "בן-אדם"? האם אכילה מרובה בשבת נחשב לחטא תאוות אכילה? היכן מקום קבורתם של קורח ועדתו היום? והאם מותר לחפור שם? תודה

תשובה

שלום וברכה

לא ידוע לנו עונשם של רשעים אלו.

רד"ק יחזקאל פרק ב פסוק א

פירשו המפרשים כי לפיכך קראו בן אדם כדי שלא יתגאה ויחשו' עצמו כאחד המלאכים לפי שראה המראה הגדולה הזאת והנכון בעיני לפי שראה פני אדם במרכבה הודיעו כי ישר וטוב הוא בעיניו והוא בן אדם לא בן אריה ולא בן שור ולא בן נשר.

3. מצווה לאכול בשבת את אשר אהבה נפשינו.

4. לא ידוע היכן קבורתם אבל יש לנו עדות מהגמרא והמדרשים על רבה בר בר חנה שהיה במקום קבורתם וכך כתוב בפסיקתא זוטרתא (לקח טוב) במדבר פרשת קרח דף קטו עמוד ב

רבה בר בר חנה אומר פעם אחת הייתי מהלך במדבר אמר לי ערבי אחד בוא ואראך בלועי קרח. הראה אלי שלש גומות ועשן יוצא מהם נטל שלש גיזי צמר וטובלן במים וכרכן בראש הרומח והורידו לשם הניחו מעט ויצא חרוך אמר לי שמע מה הן אומרין ושמעתי שאומרים משה אמת ותורתו אמת והן בדאין. אמר לי אותו ערבי פתחה של גיהנם כל שלשים יום מהפכתן גיהנם כבשר בקלחת וכשמגיעין לכאן הן אומרים משה אמת ותורתו אמת והם בדאין. בוא וראה מה גרם להם לשון הרע: