חזרתי בתשובה ואשתי רואה זאת כבגידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוזר בתשובה כבר שנים ואישתי לא. לאחרונה הבנתי שזה נחשב בעיניה כבגידה ואני מנסה לתקן. כעת היא בוחנת אותי ורוצה שאבוא איתה בשבת למסיבה בטבע מצהרי היום. האם יש היתר כלשהו לכך, שאשב באוטו בנסיעה ואהיה נוכח בארוע כגון זה?

תשובה

שלום וברכה

אינני מבין מדוע זה נחשב כבגידה. אינך בוגד בה חלילה אלא עושה דברים שלדעתך הם נכונים ואינך כופה עליה מצדך כלום. אינני רואה סיבה להתיר לנסוע למסיבה. יש להסביר לה בדרכי נועם ובאהבה גדולה שיש דברים שאתה לא מסוגל לעשות עקב אמונתך ושלא תראה זאת חלילה כפגיעה אישית.

אם תצטרך עזרה נוספת נשמח לשוחח איתך בטלפון ולכוונך בדרך הנכונה בהתמודדות קשה זו.

בברכה,

בנימיו שמואלי