משיכה חד מינית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב אני יודעת שאני נוגעת בנושא רגיש, אך שאלתי גם ברבנינט והשיבו פני ריקם, אך אני באמת רוצה תשובה. מדוע בציבור הדתי מחרימים אנשים שנמשכים לבני מינם? ומדוע הקב"ה בורא אנשים כאלה אם הוא אוסר על זה? הרי זה כמו שהוא היה בורא מישהו שחור וכותב בתורה שאסור לאדם להיות שחור (להבדיל אלף אלפי הבדלות כן?). נטייה מינית זה לא משהו שאפשר לשנות, וזה הוכח כבר מזמן. אז למה אתם ממשיכים להחרים אותם? אם זה תועבה, אז למה לא מחרימים מחללי שבת ופוגמים בברית, כאשר דינן של עבירות אלו הוא מוות? אשמח לתשומת לב.

תשובה

שלום וברכה

מי אמר שמחרימים מישהו? חלילה. מי שהולך על פי נטייתו המינית אף אם נניח שאי אפשר לשנותה, הרי הוא חוטא ואינו יכול לקרוא לעצמו יהודי שומר מצוות  כשם שאין יהודי שומר מצוות מחלל שבת. מי שיש לו את הנטייה ולא חוטא, הרי הוא צדיק וקדוש.

לגופו של עניין אין הדבר ברור שהנטייה לא ניתנת לשינוי לפחות אצל רוב בני האדם אבל לא זוהי שאלתך.