דיבור בבית הכנסת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ה"רב " שלנו בישוב אדם שמתחזק סה"כ הוא האומר דברי תורה בערב שבת והוא מביא איתנו את ילדיו הקטנים הגדול אני חושב בן 4 הקטן בן שנתיים. הוא אוכלים בבית הכנסת ומסתובבים ועושים המון רעש בתפילה. אנשים משחקים איתם נותנים להם כיפים . כשהוא מדבר הם קופצים עליו וזוללים אוכל מול כולם באמצע דברי תורה . הוא מדי פעם נאלץ להפסיק את הדברי תורה כדי לומר להיות להיות בשקט וזה משגע את המח אבא שלי ואני מאוד משתגעים ואנחנו היחידים שמעירים על זה כי אף אחד לא רוצה לצאת ה"רע" אבל אנחנו לא יכולים לסבול את זה והערנו לו כמה פעמים בצורה מכובדת ושמנו שלטים בבית הכנסת . והתירוץ שלו זה שהם תינוקות של בית רבן וזה חשוב שהם יבואו . בנוסף הוא גם אומר שהם קשים לאשתו אז הוא מביא אותם לתפילה . ושמעתי מרב גדול שהוא פטור מתפילה במניין . מה הדין כבוד הרב במצב כזה? לא נעים לנו כבר לצאת הרעים אבל הגענו למצב שאנחנו לא מוכנים לבוא יותר לבית הכנסת . ואנחנו גם מניין של מקסימום 18 איש בשבת . תודה הרב

תשובה

שלום וברכה

מאחר וברור שהסיבה העיקרית שהוא מביא אותם לבית הכנסת היא מפני שהם לא יכולים להישאר לבד עם אימם, אמליץ שתעזרו לו למצוא בחורה מבנות הישוב שתשמור על הילד במשך התפילה וכך תוכלי להתפלל ולשמוע דברי תורה בישוב הדעת.