עניבה לבוש של גוי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי בבקשה לשאול לגבי עניבה. העניבה הופיעה לפי ההשערות בערך לפני 400 שנה.היא הומצאה כנראה על ידי צרפתים נוצרים שרצו מעין מפית לניגוב, שתהיה קרובה לפה כשהם אוכלים. מדוע זה התקבל אצל עם ישראל? הרי זה לבוש של גויים מובהק.ואין הבדל בין זה לג´ינס למשל.למה זה לא נכלל באיסור "בחוקותם"?(אפילו שהשימוש בעניבות כבר נפוץ עכשיו, איך הוא התקבל בהסכמה?) תודה רבה טל

תשובה

שלום וברכה

יש קהילות שמקפידות לא ללכת עם עניבה.

אולם אלו שהולכים עם עניבה סבורים שאין לזה כל קשר לחוקות הגויים אלא בגד לנוי ולכן אין בזה איסור.

אין איסור הלכתי בהליכה עם גי'נס.