הגשת תלונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב וצוות הידברות.בעבר הייתי קורבן תקיפה,שגרמה לי חבלותבגוף ובנפש.וכאדם שומר חוק לעולם לא הייתי נוכח באלימות בריונית כלפי אף יהודי ברוך השם.לאחר היתאוששות מהמיקרה,הגשתי תלונה במישטרה על תקיפה שגרמה לי חבלות בגוף למרות שלא ביצעתי שום דבר כלפי החשוד הנ´´ל,ולאחר זמן מה קבע בית המישפט שהנאשם יפצה אותי בסכום כסף,לשאלתי הרגשתי חייב בתור יהודי טוב לסלוח וזה מה שעשיתי ומחלתי לו מהלב והמשכנו לדרכנו ,לגבי הפיצוי הסכום כסף זה ,מה נהוג ע´´פ התורה הקדושה או מניסיונך האישי,לעשות במצב רגיש זה? תודה רבה...

תשובה

שלום וברכה

במקרה זה, מותר לך לקחת את הכסף. אין ללמוד הלכה למעשה למקרים אחרים.