מדוע אסור לצפות בסרטים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום, אני ילדה בת 17.5 שלומדת בבית עקוב ואני לאחרונה החלטתי להשתל להפסיק לראות סרטים וסדרות עקב כך שאמרו לנו שזה נוראה אבל דווקא אחרי שקיבלתי על עצמי עיבדתי את הטעם לעניין פתאום הבנתי שאני בכלל לא מבינה למה זה לא טוב אם אני נהנת מזה אין קטעים לא צנועים אז למה? וגם כן אם ובאמת יש תשובה הגיונית איך אוכל להתמודד עם בעיה זו של חוסר הטעם והקושי הרב

תשובה

שלום וברכה

אכתוב בקיצור נמרץ.

א. הדבר גורם לקבלת דיעות לא מתאימות על החיים כי הרי בדרך כלל הסדרות אינם של יראי ה'.

ב. הדבר גורם להעריץ כל מיני שחקנים דבר שגורם לרפיון ביראת ה'.

ג. הדבר גורר לסרטים אחרים שיש בהם דברים גרועים יותר.

ד. הדבר גורר וגורר וממכר.

ה. הדבר גורם בוודאות לרדידות מחשבה ולאי יכולת לחשוב ללעומק.

ו. הדבר גורר בוודאות למניעת חיי חברה.