מגף העשוי בתכו מצמר, בעיה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש צורך לבדוק מגף שבפנים הוא עשוי מצמר ? מה זה פשתן ? ולמה אי אפשר להסתפק בראיה בתוית הפנימית של הבגד?

תשובה

שלום וברכה

פשתן הוא פשתן והוא הקרוי באנגלית Linen הסוג היקר יותר של המגפיים הביטנה לפעמים צמר, והתפירה או המילוי עלולים להיות מפשתן, וראוי לבדוק. מגפיים זולות ללא תפירות – אין מצוי שעטנז.

על התוית לא ניתן לסמוך, מאחר ויצרן לא מחוייב לדווח על פי החוק על אחוזים בודדים של סוג סחורה ובפרט כאש מדובר במילוי לביטנה.