כיצד ייתכן שהמאורות היו ברקיע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב בספר בראשית נאמר "יהי מאורת ברקיע השמים"...-והלא רקיע השמים קרוב הוא אלינו "ועוף יעופף על הארץ על פני רקיע השמים"-אם כן,איפה לדעת התורה נמצאים המאורות?

תשובה

בס"ד
שלום וברכה,
האטמוספירה מחולקת למספר שכבות, וביניהן האוזון, עד היציאה לחלל. התורה מציינת שכבות אלו במילים רקיע, ורקיע השמים. יש רקיע עליון ורקיע תחתון.
"על פני רקיע השמים" אין פירושו בחלל, אלא גבוה מעל הארץ. מבחינה מדעית, ציפורים נודדות יכולות להגיע לגובה של 10,000 רגל:
"Migrating birds in the Caribbean are mostly observed around 10,000 feet, although some are found half and some twice that high"