ספר מצוות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, כבוד הרב כידוע ציווה אותנו אלוהים בהרבה מצוות, כדי להגדיל תורה ולהאדיר האם יש ספר שמפרט את המצוות בימינו ונותן הסבר ומדדים וסדרי עדיפויות לכול מצווה למשל: כיצד לקיים לימוד תורה, לבד ע"י הרצאות או באמצעות הרב מצוות "ואהבת לרעך כמוך" - למי, האם לכול אחד מהם המדדים למעשר וצדקה - ומי קודם האם לימוד ילדים תורה דוחה תפילת ערבית במניין מהי הדרך הראויה לשמוח בחגים מהי הדרך הראויה ל"שבת וינפש" אשמח מאוד לעצה והכוונה בברכת שבת שלום

תשובה

שלום וברכה

כן, יש ספר הנקרא `קיצור שולחן ערוך` ושם תמצא פיתרון לכל שאלה יהודית. כדאי לקבוע שיעור יומי בספר זה, ולהתקדם בלימוד ובעשיה, מעלה מעלה.

פתרון לשאלות הנובעות מכוח טכנולוגיה חדשנית נמצא בספר הפוסקים מהדור האחרון, ותוכל לברר אצלינו מדי פעם.

בהצלחה - מנשה ישראל