שאלה בנושא החיים שלאחר המוות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב! צפיתי בכמה מן ההרצאות על החיים שלאחר המוות ועל גלגולי נשמות ורציתי לדעת האם שני דברים אלו אינם סותרים זה את זה. מפני שבהרצאות של החיים לאחר המוות אומרים שנשארים למעלה ולא חוזרים למטה. למשל כך הבנתי מההרצאות של ממוות קליני שאנשים שמתו ראו את בני משפחתם ולכן בני משפחתם לא ירדו למטה והתחילו חיים חדשים. אשמח אם תענו לי על שאלו זו. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

הגלגול אינו לכל בן אדם אלא לפי מעשיו ולפי הגזר דין של בית דין של מעלה, וכן אין כל הנשמה מתגלגת תמיד אלא הרבה מהפעמים רק חלק מהנשמה הזקוקה לתיקון מתגלגלת כמבואר כל זה בהרחבה בספרי במקובלים.

בברכה - בנימין שמואלי