יעוץ והכוונה לניצול הפוטנציאל לצד המחויבות למשפחה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני נ+2, מנסה לצאת לעבוד, למדתי בתיכון מזכירות ועבודתי הארוכה ביותר (6 שנים)היתה בבית משפט כקלדנית ליד שופט. אני מעונינת לפתח את הפוטנציאל שיש בי (מניתוח כתב גרפולוגי משנת 1988 שיש לי הציעו לי לעבוד עם אנשים וללמוד עו"ס או פסיכולוגיה) גם עכשיו אין לי את האמצעים לפתח את עצמי וגם לצד ההתחיבויות למשפחה כאם, לעזור לילדיי בני 11.5 ו9.5 ולבעלי בפרנסה ודאגות לאמא אלמנה בת 77 חולה שגרה בחיפה. איך אני מוצאת את עצמי מרוכזת ודואגת לעצמי, אני מבקשת מכם עצה או הכוונה למצבי הנ"ל. ילדיי בבתי ספר דתיים ב"ה, שומרי מצוות (יש עוד מה לעשות, תלוי בבעל) אבל האמונה שבתוכי חזקה מאוד ב"ה, משתתפת בשיעורי תורה של הרבנית ימימה מזרחי. תודה, אתי.

תשובה

שלום וברכה

כדי לנצל את כישרונותייך כדאי לך מאוד להתחיל בדברים קטנים וללמוד דברים שאינם צריכים השקעה מרובה כגון דמיון מודרך וכדו` וכך תוכלי לאט לאט להתקדם בלימודים מצד אחד, ומצד שני תוכלי להתפרנס מהמקצועות שיש לך כבר ביד, וכן תהיי כבר בעבודה מול אנשים שכנראה את מוכשרת לכך ביותר, רוב הלימודים במכללות השונות הם פעם בשבוע ובשכר לא גבוה כל כך, כך שאת יכולה להתקדם בד בבד, עם האחריות למשפחה. כדאי לך לנסות את מכללת שלם בירושלים.

בברכה – בנימין שמואלי