לגבי הכשרת כלים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אחי עובד במקום טרף והכניס אוכל טרף לבית ויאמי בישלה בו אני הבהרתי לה בדרך נועם שאסור היה לבשל במאכל זה אז היא הכניסה תכלים לארון עכשיו איך לומר לה שצריך להגעיל את כול הכלים כי אני באמת אוכל בלי ברירה בבית וזה אחת מהסיבות שרציתי גם לעלות לישיבה ואימי מתנגדת לזה ישיבה של חצי יום עבודה חצי יום לימודים אבל כרגע הבעיה הגדולה זה הכלים מה אני עושה במצב כזה או שעדיף לומר לה שעם היא לא רוצה להכשיר תכלים אז אני יעבור לחד פעמי מה לעשות תודה לכם השם יברך אותכם שאתם עוזרים לי

תשובה

שלום וברכה

אכן כל הכלים ששימשו למאכלים שאינם כשרים יש להכשיר, ההכשרה איננה קשה מידי לביצוע, יש להמתין 24 שעות לא שימוש בכלים, ואז לטבול את כל הכלים בסיר גדול המלא מים רותחים מבעבעים, ולשטוף מיד במים קרים.

כלי זכוכית אינו צריך הכשרה, כלי שלא היה על האש, אינו צריך הכשרה, רק הסיר והמצקת או כל כלי שהיה בתוך הסיר, אך הצלחות אינם צריכים הכשרה.

ןבטוחני שאמך תסכים לעשות את הנדרש כדי להכשיר את הכלים. בהצלחה רבה וה` יעזור שבקרוב תזכה להיות בישיבה טובה כרצונך ותגלד בתורה ויראת שמים. בהערכה - בנימין שמואלי