אחר עבירה יש טעם למצוות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לדעת יש משהו שאני עושה וזה אסור ואני לא מצליח לעצור את זה לפעמים לשבוע ואז אני עושה את זה עוד פעם ואחרי שאני עושה אני מרגיש שאני לא צריך להניח תפילין ולקרוא קריאת שמע שעל המיטה זה נכון לעשות או שצריך עדיין להמשיך ולהניח תפילין ולקרוא קריאת שמע תודה

תשובה

שלום וברכה

אע"פ שהאדם חוטא, אין לו לזרוק חלילה הכול, אלא יש לו להמשיך ולקים מצוות כרגיל, ולא יהיה טיפש שיפסיד הכול חלילה. משל על כך אמר החפץ חים לאדם שיש לו שק מלא זהב והשק התחורר, ולאט לאט נופלים המטבעות, וכי מפני כך יזרוק הכול או ינסה להחזיק כמה שיותר יש להימנע מלחטוא ככל שביכולתך, ולקיים מצוות כמה שיותר, אין עבירה מכבה מצוה, ועל כל מצוה שאתה עושה תקבל על כך שכר רב. ויתירה מכך, אם תתמיד בקיום המצוות תיכנס בליבך הקדושה והמצוה תסייע בידך להתגבר על היצר, וה` יעזור לך שתתגבר על יצרך לגמרי ותינצל מן החטא.

בברכה - בנימין שמואלי