קדושת הירחון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה שאלתי היא האם מותר להכניס את הירחון שלכם לבית הכסא וכן בכלל מה ההלכה אומרת בנושא קריאה בבית הכסא בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל, מיוצגים התכנים במגזין באופן המאפשר קריאתם בשירותים, אבל לפעמים משתרבבים להם מאמרי חז"ל במאמרים שאז אין לקרוא אותם בשירותים. מחמת הספק יש להדר ולא להכניס את המגזין לשירותים.

לעצם קריאה בשירותים, חז"ל אומרים כי הסחת הדעת מעניני עשיית הצרכים מפריעה למהלך ההתנקות, ולכן היה כדאי שלא לקרוא שם, מאידך כתבו הספרים שאפשר להניח חישוב חשבונות הנצרכים לאדם לשעת ההתנקות, כך שהמחשבה תתעסק בדברים חיוביים גם שם.

ואין בזה קביעות ברורות, איש איש כפי הרגשתו, וגם אצל כל אדם אין הזמנים שוים, לפעמים הקריאה איננה מפריעה למהלך ההתנקות, וכל אחד יעשה מה שנוח לו. אולם שהיה בשירותים מעבר למה שצריך, לסיבת קריאה, איננו דבר מומלץ, מאחר ששהות במקום לא קדוש שלא לצורך אינו מועיל, ולהיפך. בהצלחה - מנשה ישראל