בעיות בזהות מינית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה, יש לי ידיד כמו אח סטודנט אנו ידידים שנים. לידידי מעולם לא הייתה חברה או התנסות כלשהיא עם בנות. מצד אחד, הוא מספר לי על בנות שהוא רצה, בנות שהתחיל איתן אך לא הלך. חבר משותף סיפרה לי לאחרונה שיש לו נטיה מינית לבנים. האם יתכן שאדם נולד עם נטיה דו מינית האם אין פה סתירה לדת, שהאל יוצר אדם שאינו יכול לעמוד בדרישות הדת, שהרי ביהדות אסורים יחסים בין גבר לגבר כידידה שלו מזה שנים אני נרתעת מעצם המחשבה שידידי שהיה כמו אח לי מזה שנים רבות הינו בעל נטיות שכאלה, ואיך אתמודד עם ידיעה שאכן הוא כזה האם עלי לנתק עימו קשר כיצד ניתן לעזור לו האם הנטיה הזו היא מולדת או בכורח הנסיבות, הסביבה, המשפחה וכו`( גדל בלי אב) עליי להוסיף שידידי הינו אדם משכיל שלומד באוניב` אדם טוב שעוזר לזולת אוהב את הדת בעל ערכי מוסר גבוהים מן הנורמלי, כיצד כל זה מתיישב עם מה שגיליתי תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

הדעה הכללית שגם אצל בעלי הנטיות המסודרות ניתן למצוא שרשים של נטיה הפוכה כמו שיש אנשים שיש להם פנטזיות מסויימות הנראות משוללות לחלוטין אצל אחרים. ויש להביא על כך ראיה מאזהרת התורה על משכב זכר לכלל היהודים, משמע שיתכן שיהיה לאדם נטיה כזאת ועליו להתגבר על המשיכה הזאת ולחזק בכל הכוח את הנטיה המסודרת שלו לנשים כמו כלל האנושות.

החבר שלך נראה לפי התיאור שלך כמי שיש לו משיכה לבנות, אלא שיש לו גם נטיה נפשית לבנים שעליו להתמודד עם זה כמו איש שמתחיל להתאוות דוקא לאשת חבירו, שעליו להילחם בכל הכוח לדחוק את המחשבה הזאת ולהעבירה מעל הפרק. לגבי אלו שנולדו עם נטיה מינית הפוכה לגמרי ואין להם נטיה מסודרת כלל, ראי מה שהארכתי בבירור העניין בהשקפה וגם על פי הקבלה, איך דבר כזה יכול לקרות בעולם שבו משכב זכר אסור באיסור חמור. לגבי ניתוק הקשרים עם החבר שלך, אני סבור שאין מקום לזה עקב כך, מאחר ואדרבה, צריך לקרב אותו כמו שהתורה מזהירה לקרב ולכבד את כל מי ששונה מאיתנו, ובפרט שהוא בוודאי סובל מהמצב שלו שזוהי רק סיבה לרחמים, ולא לניתוק קשרים, אלא אם כן הוא עושה עסק שלם מהיותו כזה והוא מתחיל להתאגד באגודות ברשות הרבים שזוהי דבר פסול לחלוטין ויש בכך משום הרס הבריאה, בדיוק כמו הקמת אגודה למען `הגברת השימוש בנשק גרעיני`.

אין שום סתירה בין היותו אדם משכיל ובעל מוסר, ובעל לב טוב, לבין גילוי נטיות אלו, ואני מקוה שהכל ברור לך. בהצלחה - מנשה ישראל