האם מותר להקליט נשמות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בהרצה של הרב יצחק פנגר בנושא סינסים הרב דיבר על פעולה שלוקחים מקלט ומכניסים אותו לאיזשהו חדר שקט שקט וכך מנסים להקליט נשמות האם מותר מבחינה הלכתית לעשות אותה והאם אני יכול לבצע את זה אנא תענה על שאלתי. תודה..

תשובה

שלום וברכה

ההמלצה שלי הוא שלא להתעסק עם כל מה שנוגע לרוחות של מתים, זה לא עושה טוב לנשמה שבקרבך, כדאי לדעת שכל הרוחות הטסות בחלל העולם הם נשמות שלא זכו להגיע למקומם, שלא כתוצאה ממעשים טובים, וטוב לשמור מהם מרחק, לכן גם אם לא מצינו איסור מפורש בתורה על הקלטת מתים אפשר להבין שרצון הבורא הוא לא להתעסק עם הרוחות, והכל קשור למה שכתוב בתורה שאסור לעלות אותם באוב ובכל מיני דרכים וכו`.

שבת שלום - מנשה ישראל