חלומות וחזיונות נבואיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, מאז גיל 17 (כיום בן 29) היו לי שלושה מקרים שבהם "חזיתי" מוות של אנשים. מקרה ראשון:חלמתי שדוד של אמי, שאותו הכרתי היכרות שטחית בלבד וכל שידעתי עליו באותה העת הוא שהוא חולה ונמצא בבי"ח, יושב לידי על ספה בתוך חלל חשוך ואומר לי: "אני עייף", השבתי לו: "שים את הראש עליי ותישן" וכך עשה. למחרת בבוקר הרגשתי שהוא נפטר ואכן התברר לי שהוא נפטר באותו הלילה. מקרה שני: במסיבה שהייתה בבית ספר התיכון בו למדתי שוחק משחק אשר אותו הנחה אדם מסויים. אני נטלתי חלק במשחק ובכל מהלך המשחק חשתי שאני רואה משהו מוזר בעיניו של האיש, כאילו שהן ריקות מהבעה. כשיצאנו משם אמרתי לחברי: "אני נותן לו חדש למות מהתקף מלב" וכך אכן היה, לאחר כחודש פתחתי עיתון וראיתי שהוא מת מהתקף לב. מקרה שלישי: סבתי הייתה מאושפזת בטיפול נמרץ כשבוע ימים. משך כל אותו שבוע נהגנו, בני המשפחה, לשבת ליד חדרה ולהמתין לבשורות. האווירה במשך השבוע הייתה טובה. ופתאום, באחד הימים הגעתי לבית החולים וחשתי צינה עזה שאוחזת בי, כולי הייתי מצומרר ולא יכולתי לדבר עם איש, התיישבתי בצד לבדי משך כמה שעות עד שבשלב מסויים התחלתי לבכות. אמי שאלה אותי מדוע אני בוכה ועניתי לה: "סבתא מתה", אמי ניסתה להרגיע אותי ואמרה שדווקא יש שיפור במצבה ואני התעקשתי שהיא מתה. הסיבה הייתה שראיתי אותה מול עיניי, במעין חיזיון והיא הייתה בשיא תפארתה והיא חייכה אליי ואז נעלמה. ואכן לאחר כעשר דקות הודיעו לנו שסבתי נפטרה (אגב במהלך החיזיון היא אמרה לי שחברתי באותה העת שממנה הייתי פרוד, היא אישה טובה, לימים נשאתי אותה לאישה ואנו נשואים באושר). רציתי לשאול האם יש משהו במקרים הנ"ל שיש לו משמעות כלשהי או שמא מדובר בצירופי מקרים. סליחה על השאלה הארוכה ואודה על קבלת תשובה למייל האישי.

תשובה

שלום וברכה

ישנם אנשים מסויימים הנוטים יותר לרוחניות שניחונו בראיית דברים מעבר לראייה הרגילה, `בעלי חוש שישי` מכנים אותם, אל תייחס לזה משמעות מעבר לעצם החזיונות שחזית, [לא הייתי מגדיר אותם כ`חזיונות נבואיים`, בכלל לא]. בהצלחה - מנשה ישראל