האם בגלל פריצות יש אסונות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קראתי מאמר שנאמר בו שבגלל שבנות ישראל הולכות בפריצות יש אסונות על עם ישראל, איך זה מתקשר עם האסונות שלנו

תשובה

שלום וברכה

כל חטא מביא אסון, אך אינני בשמיים, ואינני יודע מה נענשים בעולם הזה ומה בעולם הבא, ומה מביא עונש פלוני או אלמוני, אינני ייודע אם אלו המפרסמים זאת, יודעים בוודאות באיזה גילוי שמימי או שהם מנחשים, או שכך הם רוצים לומר ללא כל ידע. שמירת הצניעות יקרה מאוד, ואמר ה` לא יראה בך ערות דבר ושב מאחריך.

השכינה מסתלקת במקום שיש בו חוסר צניעות, ואז יש מקום לכל הרעות לחול. אך אינני יודע מדוע יש היום אסון, ועל כל אחד לחזק את עצמו ככל האפשר, ולא להטיל את כל האשמה על הזולת.

בברכה - בנימין שמואלי