מדוע נח הכניס לתיבה שבע מכל סוג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה נח הכניס לתיבה מהחיות טהורות 7 מכל סוג

תשובה

שלום וברכה

כך כתב הכלי יקר על בראשית פרק ז פסוק ב תקח לך שבעה שבעה. פירש"י לכך צוה להביא מן הטהורים ז` כדי להקריב מהם קרבן. ועוד טעם הוא לפי שהם טהורים על כן אוכלים מהם הרבה לפיכך הם צריכים להרבות ולהפרות ביותר בעבור שומרי התורה.

ומה שנאמר (ח כ) ויקח מכל הבהמה הטהורה וגו`. משמע שהקריב מכל מין טהור אפילו מאותן שאינן ראויין להקרבה על פי התורה, תשובה לדבר לפי שנח לא ידע עדיין שיתיר לו הקב"ה אכילת הבעלי חיים ואמר בלבו ודאי לכך צוה לי להכניס ז` ז` מכל מינים אלו כדי להקריב מכולם קרבנות. אבל הקב"ה ידע שסופו להתיר לו כל הבעלי חיים הטהורים על כן צוה ליקח ז` ז` לפי שצדין מהם הרבה,

בברכה - בנימין שמואלי