פתרון למחשבות אסורות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב... הייתי שמח מאוד מאוד לדעת איך אני מתגבר על המחשבות שלי.. הבנתי שאם עולות לי מחשבות של זנות צריך לעסוק בתורה. אבל הבעיה היא שיש לי לימודים ואין לי זמן מורחב בשביל זה, וגם אם אני יכול זה קשה כל היום 24 שעות ביממה רק לקרוא. איך אני גורם לי לעשות דברים שאני רוצה לעשות דרך המחשבה ואיך אני מבטל מחשבות מציקות על זנות כשאני לומד, ניסיתי לשיר שירים חסידיים ואחרי כמה דקות המחשבה חזרה אלי. איך אפשר ככה ללמוד! אם נמצא לי פיתרון לזה בעזרת השם יתברך, נמצא לי פתרון גם להוצאת זרע לבטלה... בקשה אני חייב לדעת את התשובה כמה שיותר מהר.. תודה רבה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

הוראות לשליטה על המחשבה.

א. לייבש את הביצה! מבצע יבוש הבוץ כולל התרחקות טוטאלית מצפיה בכל חומר המסית את יצר העריות, שמירת העיניים בהליכה ברחוב.

ב. לא להילחם במחשבות! אלא פשוט להעסיק את המחשבה עם דברים אחרים, [גם התעסקות עם דברים אחרים האהובים ומושכים אותך, אפי` משחק שחמט וכדומה כוחם יפה לסלק את המחשבות המגונות], טיול בחצר והתרעננות גם כן מעבירה את המחשבה.

בשעה שהמחשבה מתגברת עליך, ואתה כבר בתוך העניין ורוצה לברוח מזה, תעמוד על אגודלי הרגליים שלך מבלי להישען בשום דבר, ובס"ד תצא מזה מידית. מלוקט מספר `אז נדברו`.

בהצלחה - מנשה ישראל