איסור אכילת חלב ובשר ביחד, מדוע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! רציתי לדעת למה אסור לאכול עוף ומוצר חלבי כלשהו ביחד

תשובה

שלום וברכה

כתוב בתורה שלוש פעמים את האיסור של לא תבשל גדי בחלב אמו ואמרו חכמים עפ"י המקובל להם מממשה צפי ה`. שאחד לפשוטו לאסור את הבישול של בשר וחלב יחד, ואחד לאסור אכילת בשר המבושל ביחד עם חלב, והפסוק השלישי לאסור הנאה מבשר המבושל עם חלב.

והוסיפו חכמים לגזור לאיסור גם בשר וחלבשלא בושל יחד, אלא רוצה האדם לאכול אותם יחד, ואמרו שיש לנו להמתין שש שעות עד אכילתינו חלבי לאחר אכילת בשר.

בברכה - בנימין שמואלי