מספר הכוכבים בעולם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום בגמרא נכתב שמספר הכוכבים בעולם הוא 10 בחזקת 18 והנה דברים שמביא אדם בשם ירון ידען וארגונו דעת אמת כי על פי נאס"א מספר הכוכבים בעולם הוא 10 בחזקת 21 איך ניתן ליישב זאת תודה

תשובה

שלום

בכל דור יש את הירון ידען התורן כך צריך להיות בכדי להחזיק את מאזן הבחירה החופשית בעולם. ירון ידען שבזמן התלמוד לגלג ועוד איך כשחז"ל דברו על 1,064,340,000,000,000,000 כוכבים בסך הכל, כשהמדע דאז לא ידע אלא על 4000 כוכבים, היו כנראה הרבה שהשכתנעו מדברי הירון ידען שבימיהם, והחליטו כי דברי חז"ל אין בהם אמת, והאמת שלא היה צריך אז הרבה שכנוע כי חז"ל דברו דברים רחוקים המדהימים במוזריותם לפי הכלים דאז.

כיום, עם הפריצה לחלל, ההשערה המדעית מתקרבת למה שאמרו חז"ל, ולפי נאס"א מעריכים כיום את שיעור הכוכבים ל 1,000,000,000,000,000,000,000, לפי נתוני האוניברסיטה הלאומית של אוסטרליה מדובר בהערכה גסה ולא מדוייקת כלל, מכיון שהמספר בנוי על מדגמים לפי איזור קטן בחלל, ואילו חז"ל נקטו את השיעור המדוייק לפי מה שקבלו מנותן התורה שברא את העולם ואת כל מה שבחלל. באמת זוהי חוצפה ממדריגה ראשונה להפריך מספרים מדוייקים של חז"ל שנאמרו בזמן שדבריהם היו נטולים כל הגיון, ועכשיו שעומד ונגלה לעיני כל העולם אמיתות דבריהם יותר ויותר, מנסים להפריך את האמת הזועקת בכך שהמספרים המדוייקם של חז"ל אינם מתאימים במדוייק להערכות `מדגמיות` של נאס"א.

לי זה נראה שירון ידען באמת בז לאינטלגנציה של קוראי הגיגיו, והוא מוכיח את זה בהצלחה פעם אחרי פעם. [עוד דבר, לא כל חלקיק וגוף המשייט בחלל זכה בשם כוכב, חז"ל כיוונו לאיזה סטטוס שיש לעצמים קוסמיים המגדירים את הכוכב ככוכב, ולא בהכרח שההגדרות של חז"ל לשם `כוכב` שוים להגדרות של נאס"א, המדע בהחלט לא יציב, וראה ערך כוכב הלכת התשיעי שהיה נחשב עשרות שנים ככוכב לכת, עד שבשנה שעברה החליטה המדע להעבירו אחר כבוד מהגדרתו ככוכב לכת]. בהצלחה - מנשה ישראל